Čitaj (o) psu© - R.E.A.D®.

  • Posted on: 25 April 2016
  • By: teehee

Poziv na  predavanje/prezentacija volonterskog program

Čitaj (o) psu© - R.E.A.D®.

 

Održati ti će se 30.4.2016 od 9 do 11 sati u prosoru SUMA-e (Savez Udruga maladih pgž-a) Barčićeva 11/1, Rijeka

Uz predhodnu prijavu zbog ograničenog broja sudionika.

Prijave i više informacija na   info@uptiv.hr    ili  www.uptiv.hr

Funkcionlno uključivanje životinja u programe odgoja i obrazovanja kao aktivne sudionike izvođenja nastavnoga plana i programa u Hrvatskoj je relativno novi koncept.

Osim o dobrobiti koje životinje imaju na ljude, postavilo se moralno i etičko pitanje o uključivanju životinja i koliko smo svjesni potreba samih životinja koje nisu odabrale svoju profesiju već su stavljene u tu ulogu od strane čovjeka.

Dobrobit životinja je važno i pitanje je javnog interesa koja uključuje važne znanstvene, etičke i druge dimenzije. Poboljšanje našeg razumijevanja dobrobiti životinja, uključuje istraživanja na polju ponašanja životinja, te je izazov u pristupu razumjevanja životinja i njihovih osjećaja kroz epmatijsko-socio-kognitivni pristup. Iz znanstvene perspektive intervencije podpomognute ne-ljidskim osobama (kučnim ljubimcima) u svom nadubljem kontekstu nije samo edukativna ili pak terapijska  već i socijalno/ društveno orijentirana. Mi smo "društveni organizmi”, takvi su i psi, to znaći da i jedne i druge ne određuje samo biologija već i ekologija tj. odnost među živim organizmima.

Stoga nam je izuzetno zadovoljstvo pozvati sve zainteresirane na predavanje/prezentaciju Udruge za pet therapy Indeficienter, te našeg volonterskog programa Čitaj (o) psu©. Iako su naši programi volonterski oni nipošto nisu neformalni, trivijalni ili nemarni. Ono što želim naglasiti je i to da se upravo kroz ove programe stvara sprega volnterskog rada i profesionalnog (psiholozi, defektolozi, pedagozi, logopedi, sociolozi, učitlji rehabilitatori, radni terapeuti, knjižničari, pomoćnici u nastavi, osobni asisistenti, aktivisti u skloništima za životinje, veterinari)  i stručnog pristupa, što je dakako dobrobit za cijelo zajednicu, ali i rast i razvoj, bilo osobni bilo profesijonalni, svih uključenih sudionika.

Predavači:

Članovi/volonteri Udruge za pet therapy Indeficienter* (*UPTIV)

Dina Dežmar,Voditeljica projekta i koordinatorica R.E.A.D.® – Čitaj (o) © psu programa pri Centru za odgoj i obrazovaje Rijeka

Aleš Furlan,Predsjednik UPTIV-a, R.E.A.D.® instruktor