Mi ostajemo u Hrvatskoj!

  • Posted on: 16 October 2017
  • By: teehee

Pridruži nam se u Rijeci, u subotu 21.10. na radionici namijenjenoj mladima!

Prijavi se na linku: https://goo.gl/AKjefk upoznaj se s procesom donošenja odluka i politika za mlade i upoznaj i postavi pitanja onima koji te odluke donose. Postani dio rješenja!

Svjetski savez mladih Hrvatske u suradnji s Klubom mladih Rijeka i Savezom udruga mladih Primorsko-goranske županije organizira besplatnu jednodnevnu radionicu namijenjenu mladima od 18-30 godina.

Svakodnevno se suočavamo s izazovom ostanka u RH i zato želimo stvarati preduvjete za bolju budućnost. Želimo se povezati sa svojim vršnjacima te suzbiti apatiju koja je zavladala kod mladih. Svjesni činjenice da je apatija posljedica nemoći, a nemoć neznanja, održavamo besplatne radionice za mlade (od 18 do 30 godina) kako bismo ih se osnažili i omogućili izgrađivanje bolje sutrašnjice kroz suradnju.

Radionice provodimo u četiri najveća Hrvatska grada: Splitu, Osijeku, Rijeci i Zagrebu. Okupljamo i povezujemo mlade kako bismo istražili njihove istinske potrebe i probleme u sredinama u kojima žive te putem dijaloga došli do potrebnih rješenja. Na radionicama educiramo mlade o načinima na koje pronađena rješenja mogu implementirati u svojim lokalnim zajednicama. Do rješenja dolazimo u suradnji s lokalnim političarima kojima mladi u izravnoj komunikaciji iznose vlastite probleme. Cilj našeg rada je osmisliti prijedloge za novi Nacionalni program za mlade utemeljen na pravim potrebama mladih. Želimo aktivno surađivati u odgovornom oblikovanju vlastite budućnosti.

Nakon prvog susreta održanog u Splitu 26.8. te drugog u Osijeku 23.9., mladima iz Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije 21.10. pružamo priliku da nauče:

što je Nacionalni program za mlade, kako se uključiti u njegovu izradu te kako njegovo poznavanje može pridonijeti uspješnijoj svakodnevnici

što je Savjet mladih i koja je njegova uloga u životu mladih koji traže priliku za uspjeh u Hrvatskoj

istražiti konkretne potrebe mladih u njihovim lokalnim sredinama.

✊ Saznaj više i osiguraj mjesto ispunjavajući prijavnicu ✊

 

RASPORED [letak: https://goo.gl/XzGDro]
09:30 - Registracija sudionika
10:00 - Otvaranje konferencije 
11:00 - Nacionalni program za mlade
12:15 - Ručak
14:00 - Istraživanje potreba mladih
15:00 - Pauza
15:30 - Susret s loklanim nositeljima vlasti
17:00 - Zatvaranje konferencije

🚌 DOĐI U RIJEKU
Sve troškove sudjelovanja: hranu, piće, materijale okupljanja (edukacijski priručnik, naljepnica, program rada, olovke i papiri itd.) te putne troškove pokrivamo sredstvima financijske potpore European Commission kroz program Erasmus+.

📨 KONTAKTIRAJ NAS
U vezi bilo čega, slobodno nam se javi na: suprotiva.ssmh@gmail.com ili ovdje putem Facebook poruka. Pozivamo te da nam se pridružiš i u grupi:Suprotiva Forum.

🎗POTPORA
Projekt se provodi uz financijsku podršku Agencija za mobilnost i programe Europske unije kroz Erasmus+ program (KA3 - Stukturirani dijalog).

🤝 PROVODITELJI+PARTNERI
World Youth Alliance HrvatskaKlub mladih RijekaOU Podum, UdrugaImpress, Udruga SplitMisli te Udruga Prizma.

✌️Jedva te čekamo upoznati sa svim ostalim sudionicima. Jako nam je drago da nas želiš upoznati, podružiti se s nama i pridružiti se pothvatu mijenjanja zajedničke sutrašnjice naše generacije - budućnost koju zajedno dijelimo. Vidimo se uskoro! 

🌅 Čekiraj kako nam je bilo u kolovozu, Split, Croatiahttps://goo.gl/T8Gdu7
🌄 Čekiraj kako nam je bilo u rujnu, Osijekhttps://goo.gl/KZwWUg