Radionica kreativnog pisanja

  • Posted on: 2 April 2014
  • By: teehee

Volite pisati? Želite napisati kratku priču ili pjesmu? Imate temu za roman ali ne znate kako krenuti? Želite pokrenuti svoj blog ili kolumnu? Vaši radovi još uvijek se nalaze u ladici?! Pravo je vrijeme da ih izvadite ih ladica i priključite se našem kreativnom timu! Naoštrite svoje olovke i oslobodite svoju maštu! Čekamo Vas!
PIŠITE SA NAMA! ČITAJTE SA NAMA!

Detaljan opis projekta
► osnovna koncepcija i program
Radionica kreativnog pisanja je namijenjena osobama koje žele svoje slobodno vrijeme provoditi na kreativan i zabavan način te s lakoćom usvajajati znanja i vještine kreativnog pisanja. Kroz različite tematske cjeline radionica će pružiti polaznicima temelje na kojima će dalje, ovisno o svojim afinitetima zakoračiti u svijet pisanja.
Ovo je radionica za zaljubljenike u pisano izražavanje te one koji će to tek postati.
Temeljni je cilj radionice ukazati na važnost razvijanja kreativnoga pisanja na što se tijekom školskog obrazovanja ne obraća velika pozornost. Svaki polaznik će tijekom radionice moći:

• samostalno analizirati i vrednovati književna djela i vlastite uratke
• praktično primijeniti teorijsko znanje iz književnosti
• razmjenjivati iskustva o pisanju i publiciranju
• stvarati kreativno ozračje, istraživati i određivati potrebu za pokretanjem inspiracije i kreativne imaginacije

Program radionice temelji se analizi određenih književnih i ostalih stilski različitih jezičnih (pismenih i usmenih) ostvarenja. Usvajanje zakonitosti pisanja pojedinih književnih rodova i vrsta. Praktična primjena teorijskog znanja iz književnosti. Predstavljanje djela (vlastitog ili tuđeg) u javnosti, objavljivanje knjige ili rada. Distanciranje i sučeljavanje kroz čitanje, razmjena iskustava s gostujućim autorima o pisanju i publiciranju, suradnja s časopisima i medijima. Književnost i Internet. Pokretanje mašte i kreativnosti. Odnos pisane i usmene riječi. Komparativna spisateljska praksa današnjice.

A što točno nudi naša radionica kreativnog pisanja?
Nudi poticajno okruženje ljudi koji nas slušaju dok možda prvi puta čitate svoj tekst nekome koga nikada niste vidjeli. Nudi objektivno mišljenje i ocjenu teksta koja nije uvijek onakva kakvu priželjkujemo, ali koja će naš tekst učiniti boljim. Nudi zadovoljstvo koje osjećamo nakon kreativnog procesa. Nudi ocjenu i mišljenje profesionalnog voditelja i mogućnost objavljivanja pisanih radova unutar našega kluba. Na kraju, nudi uživanje u književnosti i potiče polaznike na redovno pisanje. Jer u pisanju je najvažnije pisanje.

► metode i vrste tematske cjeline radionice
• postani bloger
• kreativno pisanje poezije
• kreativno pisanje proze
• započni pisanje svog prvog romana
• postani književni kritičar

Kako bi se polaznike dodatno motiviralo nakon završene 6.mjesečne radionice organizirat ćemo književnu večer gdje ćemo predstaviti radove naših polaznika i tako motivirati nove „pjesnike i pisce“ da nam se pridruže.

Radovi će biti predstavljeni na kraju radionice u prostorijama Kluba mladih Rijeka.

► značaj programa za unapređenje djelatnosti

Značaj programa „Radionica kreativnoh pisanja“ po stavkama:
• motivira mlade na kreativno izražavanje
• pruža model za vrijedno, poticajno i ispunjeno provođenje slobodnog vremena
• omogućuje mladima razvoj stvaralačkih potencijala te ih poučava konkretnim vještinama pisanja i pisanog izražavanja

► korisnici obuhvaćeni programom, njihov broj i struktura, odnosno opis publike
Korisnici obuhvaćeni programom jesu mladi od 15 -30 godina. Radionica bi se održavala jednom tjedno - 2 školska sata ( mjesečno 8 školskih sati).

► rezultati koji se očekuju po završetku radionice
Po završetku radionice očekujemo podizanje razine svijesti mladih kroz radionicu kao oblik kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.
Konačno i najvažnije, očekujemo da će se skupina mladih ugodno družiti te kroz to zajednički provedeno vrijeme i uložen trud razviti svoje stvarateljske potencijale. Zahvaljujući ovom projektu naučit će kreativno se izražavati, otkriti svoje talente.

Voditelj projekta : Ingrid Divković

Mjesečna članarina: 1 tjedno x 2 šk.sata x 4 tjedna = 160kn (20kn/h)

Upisi do 07.04.2014.

Upisi i informacije:
- Ingrid Divković
- mob: 099 492 4121
- mail: ingrid.divkovic@yahoo.com
 

Kategorija: